Neptun Badacsony

Felnőttbarát butikhotel

Neptun Badacsony Boutique Hotel
Minőségi vendéglátás, egyedi szobák, kiemelkedő gasztronómia. Mindez Badacsony egyik legizgalmasabb pontján!

Velünk élő múlt
Kevesen tudják, hogy Neptun Szálló néven ez volt Badacsony első szállodája, alapkövét 1896-ban tették le, és hűvös szobáiban örömmel pihentek meg a századelő vendégei.

Boutique Hotel
Nem vagyunk nagy szálloda, ezért a kapcsolatunk sokkal közvetlenebb a vendégeinkkel. Szeretjük a családias, meghitt légkört, és úgy gondoljuk, hogy az az igazi vendéglátás, ahol már az első alkalommal úgy várnak, mint rég nem látott barátot.

Felnőttbarát
Terveink szerint 2023-tól felnőttbarát szálloda leszünk. Kiemelten fontos számunkra, hogy vendégeinknek biztosítsuk a feltételeket az igazán nyugodt kikapcsolódáshoz. Az épület és szobák berendezése és felszereltsége alapvetően a felnőtt vendégeink igényeinek kielégítésére lett tervezve. Kiemelten fontos számunkra a csend és a nyugalom.


Kicsit hosszabban mesélve a Neptunról visszakanyarodunk 1897. június 27-éhez. Ettől a naptól várta 18 elegánsan berendezett szobával a magyar és külhoni - elsősorban bécsi - a Balatont és a badacsonyi borokat kedvelő közönségét a szálló. Az épületet akkoriban a part felől park, a többi oldalán szőlő vette körül. A boldog békeidőknek véget vető I. világháború idején itt működött a Magyar Szent Korona Országos Vörös-Kereszt Egylet Kisegítő Kórháza. Egry József, a Balaton festője is itt lábadozott és esett szerelembe az őt fáradhatatlanul ápoló Pauler Juliskával. A szálló hosszú évtizedeken keresztül vállalati üdülőként, majd Hársfa turistaszállóként üzemelt. Nagy Miklós, a ház jelenlegi tulajdonosa több ponton kapcsolódik a Neptun történetéhez. Őt idézzük:

“Én 6-7 éves gyerekként jártam itt először, amikor nagyapám, id. Nagy Miklós, aki pedagógus és egyben helytörténész is volt, előadásokat tartott az itt üdülő vendégeknek. Az épület hangulata már akkor magával ragadott.”

A folytatáshoz 1999-ig kellett várni, mikor a turistaszállót eladásra kínálták. “Bátor, ifjú vállalkozóként hosszú napokon és éjjeleken keresztül terveztem, számoltam és családi segítséggel belevágtam. Azóta sincs egy nyugodt percem, hiszen folyamatos a felújítás, korszerűsítés, renoválás. Szeretném, ha hozzám hasonlóan a vendégeinket is megérintené a hely szelleme. Arra törekszem, hogy az egykori nagypolgári miliőt sugárzó falak és a századforduló romantikája egyensúlyban legyen a kényelmet szolgáló modernitással és az egyedi berendezéssel.

Spa

Sókamra, szauna, jacuzzi, tepidárium. Wellness részlegünkben zavartalan a pihenés. Kizárólag szállóvendégeink részére fenntartva.

Házirend

A kikapcsolódás igazi ajándék

Válasszon a Neptun Badacsony ajánlatai közül! Ajándékozzon különleges badacsonyi pihenést!

Részletek