Tilia borvendéglő

Gasztronómia

„Őszinte mosollyal fogadni, szívből készíteni és szeretettel kínálni.”

Ebből csak jó sülhet ki! - valljuk a Tiliában, a badacsonyi borvendéglőben

A név a latin tilia szóból ered, mely a hárs növénynemzetséget jelöli, és a kertünkben található 100 évnél is idősebb hársfáknak állít emléket. A hársfa, mint motívum végigköveti az étterem történetét, hiszen a 2018-as átalakítás előtti vendéglőnknek is Hárskert volt a neve. A modern bútorokkal berendezett tér azonban már új nevet követelt, így esett a választásunk a Tiliára, amely magában hordozza az épület múltját, ugyanakkor jelöli az új időszámítás kezdetét.

A hársfák hű barátaink, köréjük épült a Tilia kerthelyisége. Forró nyári napokon nincs is jobb annál, mint amikor az ember meghúzódik egy finom itallal az öreg lombok árnyékában és erőt gyűjt a nap folytatására egy jó ebéd mellett. Amikor pedig eljönnek a téli hónapok és az idő hidegebbre vált, behúzódunk a bazaltkövekkel kirakott pincevendéglőbe, figyelmünk a nagyobb testű borokra és a testet-lelket melengető vacsorákra összpontosul.

Ha az ember a badacsonyi borvidéken él, és itt nyit éttermet, azt csak a borvidék legkiválóbb borászaival együttműködve teheti. Badacsonyban a szőlőtermesztés és borkészítés több száz éves múltra tekint vissza, és ahol ital van, ott általában étel is akad, ami persze fordítva is igaz. Számunkra tehát ebből adódóan a badacsonyi gasztronómia elképzelhetetlen bor nélkül. A jó étel, vagy a jó bor önmagában is remek, de igazán csak együtt válnak gasztronómiai élménnyé.A Tiliában arra törekszünk, hogy az évszakra jellemző alapanyagok használatával és rövid beszerzési lánccal olyan élményt adjunk a hozzánk látogatóknak, ami méltó Badacsony hagyományaihoz.

Tipp: Érdemes figyelni foglalás előtt ajánlatainkat, hiszen az elő- és utószezonban gyakran szervezünk gasztrotúrával egybekötött borvacsorákat.

Asztalfoglalás Foglalja le helyét az étteremben

Lefoglalhatja szobáját online, és amennyiben kipróbálná éttermünk fogásait is, foglalja le helyét a Tilia, Badacsonyi Borvendéglőben.

Ne habozzon, töltse ki űrlapunkat és visszaigazoljuk asztalfoglalását!